Övrig information

Information

Kulturscenen

Här hittar du information om alla de programpunkter som går av stapeln på kulturscenen. Här kan du uppleva allt från pass med Friskis & Svettis till iransk poesi, afrikanska trummor, soulmusik, streetdance och mycket mycket annat.

13.00-15.00 Scenpass 1

Träning med Friskis&Svettis – Kom och prova på att träna med instruktör från Friskis&Svettis.

Dans & musik – Street dance som framförs av en ung talang

Prisutdelning – Medborgarexpo-priset delas ut inom kategorin x och x

15.00-18.00 Scenpass 2

Invigning av Medborgarexpo – Joakim Larsson invigningstalar och initivtagaren Abdulkader Habib avslutar tillsammans med projektledare Alve Högman

Körsång med Kulturfyren/Skeppsholmslägret – Barn och ungdomar som övat under mässan har sitt uppträdande på scen

Persisk timme med musik & poesi – Med Lobat Vala, Shokufeh Taghi, Akbar Zolgharnein och musikgruppen Kayer Ensemble

Paneldebatt om ungdomars framtid – Vad har Järvas ungdomar för tankar inför framtiden?

18.00-21.00 Scenpass 3

Körkurbits – Folkmusik med traditioner i den svenska och afrikanska sångskatten

Fursan And Rahim – musik & poesi med trumgrupp från London

Agnes och Arman – En talangfull slagverkare uppträder tillsammans med dansaren Agnes som inspirerats av dans från Indien hela vägen till Nordafrika.

Sona Vivaz – stort fartfyllt band som spelar en ska-inspirerad latinofusion

Sh3rissa – talangfull soul- och RnB-sångerska som uppträder med sina egna låtar

Bazaaren

Välkommen in i ett myller där du kan köpa allt du kan tänkta dig – och lite till. Hantverk, mat, kläder, mobilabonnemang, hudvårdsprodukter, böcker eller varför inte passa på att boka in en körlektion hos den lokala körskolan?

Men bazaaren ger vi inte bara besökaren en oförglömlig upplevelse utan ger även det lokala näringslivet i Järva en chans att visa upp sig och sin verksamhet. Här samsas små och stora företag tillsammans med lokala föreningar och privatpersoner som erbjuder allt mellan himmel och jord. Tillsammans visar de också på den drivkraft och nybyggaranda som finns i Järvaområdet.

Vi lovar att du som besökare inte kommer gå därifrån tomhänt. Utanför den stora entrén på Kistamässan finns också bankomat – i vår bazaar är det kontanter som gäller.

Mässa och utställningar

I år har vi över 60 utställare! Det blir interaktivt och myllrande där vi lovar att du som besökare kommer hem med mer än de vanliga mässbroschyrerna. Här hittar du allt från konstutställningar, folkhögskolor, lokala föreningar, stadsdelsförvaltningar och mycket annat.

“Det var häftigt att få prova på och inte bara komma hem med en bunt broschyrer. Det som också slog mig var att det fanns en otrolig blandning, allt från stora etablerade organisationer till små som jag aldrig har sett och träffat förut”
/ Lena, besökare

Vår vision med Medborgarexpo är att skapa kontaktytor mellan alla som deltar och besöker. Vi uppmanar därför alla utställare att ta med sig att ta med sig någonting interaktivt som kan upplevas av besökarna. Vår erfarenhet är att det skapar ett mervärde för såväl utställare som besökare.

Barnens äventyrspark

För de yngre besökarna finns en spännande äventyrspark med hoppborgar, bungyjump, cyklar och många andra roliga aktiviteter. Medborgarexpo 2011 ska vara kul oavsett ålder!

Genom att ordna aktiviteter för de yngre besökarna gör vi det också lättare för mammor och pappor att kunna ta del av vår mässa, workshops och seminarier.

“Jag vill aldrig gå härifrån! Bäst är den stora hoppborgen men cyklarna är också roliga. Fast jag är inte lika snabb som de andra. Kan ni inte vara öppna i morgon också? Jag vill hinna hoppa på de stora studsmattorna också…”
/Yngre besökare, 2010

Eftersom barnens äventyrspark var otroligt välbesökt under Medborgarexpo 2010 så blir den ännu större i år.

Foodcourt

För den matintresserade eller den hungrig finns en fantastisk foodcourt med mat från olika delar av världen. Provsmaka, passa på att ta del av recept, samtala om mat och matlagning eller unna dig själv en lugn stund och bara njut.

Mat är ett fantastisk sätt att mötas, småprata och prova sina smaklökar. Det är också ett sätt för restauranger och småföretagare i Järvaområdet att få marknadsföra sig och och visa upp sin verksamhet.
“Roligt att få prova olika maträtter. Riktigt spännande och internationellt och väldigt gott! Min favorit var nog de olika rörona och att man kunde ställa frågor och få veta mer”.

/Gunnel, besökare 2010
Foodcourten är öppen mellan 11.00-21.00.

Öppettider

Under dagen händer en massa aktiviteter. Bland annat utställningar och mässa, workshops, musikframträdanden och seminarier. Dessutom är bazaaren, foodcourten och barnens äventyrspark öppen under hela dagen.

11.00 Medborgarexpo öppnar
15.00 Invigning och prisutdelning på scenen
21.00 Medborgarexpo stänger för besökare

Öppettider för de olika delarna

11.00-21.00  Medborgarexpo öppet för besökare
11.00-18.00  Mässan & utställningar öppen
11.00-21.00  Bazaaren öppen
11.00-21.00  Foodcourt öppen
11.00-21.00 Äventyrsparken för barn öppen

Biljettpriser

Vi vill att hela familjen ska kunna komma till Medborgarexpo den 16 april! Därför försöker vi ha ett så lågt biljettpris som möjligt.

Vuxna: 30 kr
Barn och ungdomar (3-18 år): 15 kr
Små barn (0-3 år): gratis
Biljetter kan du köpa på plats den 16 april!

Information om expot