Interaktiv mötesplats

Interaktiv mötesplats

För att skapa en levande mötesplats och något som skiljer sig från vanliga mässor vill vi att de som medverkar tar med sig någon form av aktivitet eller något som kan delas med besökarna.

Det kan vara stort eller smått – en upplevelse, en kunskap, en lek, en tävling eller varför inte möjligheten att prova på någonting nytt. Vi tror att det ger både er och besökarna ett mervärde. En möjlighet att träffas på riktigt.

Några snabba tips:
o   Klotterplank
o   “Prova på”
o   Tipsrunda
o   Försäljning
o   Små tävlingar och övningar
o   Fotomaraton
o   Ordna en frågesport
o   Visa film + diskussionsfrågor

Om in har svårt att komma på någonting interaktivt till er monter så är ni mer än välkomna att kontakta oss i projektgruppen. Tillsammans så kan vi bolla idéer och hitta roliga alternativ och uppslag för er verksamhet.

Nå ut till fler besökare
Tänk på att en del besökare som kommer till mässan har begränsade kunskaper i svenska. Därför kan det vara bra om ni har något informationsmaterial även på engelska eller annat språk. Det gör det lättare för er att nå ut med ert budskap till fler. Om ni har behov av att hitta översättare av kortare texter och material så kan ni kontakta oss för att få tips på kontakter.

Nätverksträffar

Fram till 16 april ordnar vi ett antal nätverksträffar för alla som vill vara med och delta under Medborgarexpo som utställare, sälja saker i bazaaren, ställa ut, hålla i workshops, delta i foodcourten, ordna aktiviteter eller medverka på annat sätt. Träffarna är både till för att nya ska kunna få information om projektet och för redan aktiva att knyta nya kontakter med de andra medverkande.

På varje möte finns möjligheten för nya att få information om projektet. Bra både för allmänt nyfikna, nya medverkande och för de som deltog förra året men som vill ha mer information om årets projekt.

För alla som redan har fått information om årets projekt så finns det fokusgrupper som man kan delta i. Där kan man träffa andra medverkande, knyta nya kontakter och bolla idéer kring sin utställning, workshop, monter, försäljning, eller annan aktivitet.
Alla är välkomna oavsett om man är privatperson, lokal förening, organisation eller företag!

När, var och hur?

Tider och upplägg för alla nätverksträffar fram till 16 april hittar du här.
Anteckningar från tidigare nätverksmöten
Anteckningar uppstartsmöte – 24 november

Priser

Vår målsättning är att det ska vara möjligt för alla att delta den 16 april. Det är genom att blanda lokala föreningar, initiativtagare och småföretagare med de större organisationerna, institutionerna och företagen som vi lyckas skapa ett riktigt medborgarexpo! Det här avspeglar sig även i vår prissättning.

Den deltagaravgift som som större organisationer (med anställda) och företag betalar är ett självkostnadspris. Priset är består av kostnaden för själva montern och medborgarexpo tar inte ut några extra avgifter. Det pris som små föreningar utan anställda betalar är subventionerat av medborgarexpo. Lokala föreningar har också möjligheten att tjäna in pengar till deltagaravgiften genom att sälja biljetter till evenemanget.

Obs! Alla priser nedan redovisas inklusive moms.

Monterpaket – 6 kvm
o   2×3 meter
o   Blå matta
o   Vit bakgrundsvägg (ca 2 meter hög)
o   2 st spotlights (sitter fast på väggen)
o   1 st barbord (ståbord)
o   El-anslutning, 10 Amp

Pris för mindre lokal förening (upp till en anställd) – 2.700 kr
Pris för större organisation/företag (fler än en anställd) – 5.000 kr
Alla priser är inklusive moms

Monterpaket – 12 kvm
o   2×6 meter
o   Blå matta
o   Vit bakgrundsvägg (ca 2 meter hög)
o   4 st spotlights (sitter fast på väggen)
o   2 st barbord (ståbord)
o   El-anslutning, 10 Amp

Pris för mindre lokal förening (upp till en anställd) – 5.200 kr
Pris för större organisation/företag (fler än en anställd) – 9.000 kr
Alla priser är inklusive moms

Bazaarplats – 4 kvm
o   1 st bord
o   1 st stol

Bazaarplats får man bara boka om man säljer någonting. Det fungerar inte som “monter” för att informera eller ställa ut om sin organisation.

Pris – 250 kr
Alla priser är inklusive moms.

Mötesplats för alla